Україна зажадала від Росії роз'яснення щодо військової діяльності біля кордонів країни та в тимчасово окупованому Криму. У Кремля є 48 годин, щоб надати відповідь на запит.

Про це повідомляє міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter.

«Ми офіційно застосували механізм зменшення небезпеки, згідно з розділом III Віденського документа, і звернулися в Російську Федерацію із запитом надати детальні роз'яснення щодо військової діяльності в районах, прилеглих до території України і в тимчасово окупованому Криму», - написав міністр.

Він також додав, що Росія повинна надати точні райони проведення навчань, а також дати їх завершення.

«Згідно з положеннями Віденського документа, РФ має надати точні райони проведення військової діяльності, повідомити дату її завершення, а також найменування, підпорядкованість, кількість військових формувань; також типи озброєнь і військової техніки, що беруть участь в ній», - заявив Кулеба.

Міністр підкреслив, що якщо Росія відмовиться або надасть недостатньо інформації, Україна ініціює позачергову зустріч країн-учасниць ОБСЄ.

«Росія має 48 годин на відповідь. У разі її відсутності або надання недостатньої, або неналежної інформації, Україна звернеться до РФ та інших держав-учасниць Віденського документа про скликання надзвичайної зустрічі, на якій РФ повинна буде надати роз'яснення», - додав Кулеба.

Він також заявив, що Україна продовжить використовувати всі дипломатичні можливості для забезпечення безпеки країни.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова щодо «рекомендацій» російській дипмісії покинути Україну задля «безпеки».

ІА "Вголос": НОВИНИ