З першого дня повномасштабного російського вторгнення окупанти тероризують житлові райони українських міст масовими бомбардуваннями та обстрілами. Зокрема, потужних авіаударів зазнав Ірпінь в околицях столиці, проте українським військовим вдалось збити літак, що бомбардував місто.

Фотографію збитого російського літака у своєму телеграм-каналі опублікував військовий кореспондент Андрій Цаплієнко. 

«Ворожий літак Су-25, який бомбив Ірпінь, знищено», – йдеться у його повідомленні.

Зауважимо, що штурмовик Су-25 використовують для знищення техніки та ураження великих мас живої сили супротивника на відкритому просторі. Використання його у міський боях має всі ознаки військового злочину, позаяк літак не несе високоточного озброєння. 

Додамо, що станом на ранок 3 березня з моменту повномасштабного вторгнення окупанти втратили понад 30 бойових літаків і не меншу кількість гвинтокрилів. Здебільшого серед збитих російських літаків фігурують саме фронтовий бомбардувальник Су-24 та штурмовик Су-25 радянського виробництва, які також перебувають на озброєнні України. 

Та крім того, ЗСУ вдається знешкоджувати також й інші типи ворожої авіації. Зокрема, в боях над Гостомелем та Білою церквою були збиті військово-транспортні літаки Іл-76, які використовують для висадки десанту. Також 2 березня з'явилось перше повідомлення про підтверджене збиття сучасного російського винищувача Су-30. 

Довідка: 
Су-25 – одномісний броньований дозвуковий штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також знищення об'єктів із заданими координатами у випадку льотної погоди. Об'єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також повітряні маловисотні, повільні цілі (гелікоптери і транспортні літаки).

ІА "Вголос": НОВИНИ