Очільниця МЗС Британії Ліз Трасс після ракетного удару росіян по залізничному вокзалу Краматорська в п'ятницю пообіцяла притягнути росію та президента володимира путіна до відповідальності.

Про це Трасс написала у Twitter.

«Приголомшена жахливими повідомленнями про російські ракетні обстріли мирних жителів на залізничному вокзалі Краматорська на сході України. Напади на цивільних осіб є воєнним злочином. Ми притягнемо до відповідальності росію і путіна», - наголосила вона.

Що відомо про трагедію в Краматорську:

Сьогодні, 8 квітня, російські окупаційні війська скинули ракети на залізничний вокзал міста Краматорськ, що на Донеччині.

В результаті обстрілів 40 осіб загинуло, а понад 100 - дістали поранення. Серед жертв ракетного удару є діти. Відомо, що окупанти застосували касетний «Іскандер». 

Так, ракета влучила в зал очікування, де перебували сотні людей, які очікували на евакуаційний потяг. 

Речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко зазначив, що під час ракетного удару загинуло четверо дітей і 35 дорослих.

Президент України Володимир Зеленський вже відреагував на трагедію в Краматорську.

«Окупанти вдарили «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували тисячі мирних українців, очікуючи на евакуацію… Близько 30 загиблих, близько 100 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості. Поліція та рятувальники вже на місці. Російські нелюди не полишають своїх методів. Не маючи сил та сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення. Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться», - написав Зеленський.

Згодом, в Офісі Генерального прокурора повідомили, що на момент удару проводилась евакуація жителів. В той час на вокзалі перебуло майже 4000 цивільних осіб, серед яких більшість жінки та діти. 

Прокуратура вже розпочала досудове розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ