Дві великі групи мігрантів прорвалися крізь огорожу до Польщі з Білорусі.

Про це повідомляє польське радіо «Білосток».

За даними прикордонної служби, до Польщі в околицях населених пунктів Кринок і Біловежа проникло щонайменше кілька десятків іноземців.

Деяких вдалося повернути за лінію кордону, решту шукає поліція. Речниця Підляської прикордонної охорони майор Катажина Зданович повідомила, що в обох випадках було насильницьке форсування загороджень.

«Водночас у натовпі мігрантів біля Кузниці спокійніше. На білоруській стороні перебуває щонайменше кілька сотень людей. За даними польських служб, сьогодні іммігранти отримали їжу від білорусів. В іноземців є намети та спальні мішки, а вечорами вони розпалюють багаття, щоб зігрітися. Їх також постійно охороняють білоруські служби», - повідомляє радіо.

Зазначимо, що за даними опозиційного білоруського медіаресурсу «Білорусь головного мозку», плани мігрантів розміщені на їхніх сторінках у соцмережах. За даним ресурсу, іноземці, котрі перебувають у Гродно, мають намір зібратися на автозаправці за 15 км від польського кордону. Імовірно, до них приєднаються групи з Мінська.

А ми нагадаємо, що від початку тижня на польському кордоні спостерігається доволі напружена ситуація. Мігранти зламали паркан і розбили наметовий табір. Заявляють, що вони також нападали на польських офіцерів прикордонної служби, поліції та солдатів.

Також відомо, що Польща привела у готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

ІА "Вголос": НОВИНИ