На одній із АЗС Львівщини отець Ян Віанней Чину Братів Менших (францисканців) миє вікна автомобілів на АЗС.

Мета чоловіка – зібрати кошти на турнікети для захисників України. Про це пише «Золочів.нет».

Отець планує допомогти закупити мінімум 300 турнікетів для українських воїнів.

ЗМІ пишуть, що також здати кошти на благе діло можна у церкві Воздвиження Чесного Животворящого Хреста у Золочеві. Або на картку: 4790 7299 4297 3199 Ощадбанк.

Довідка:

Турнікет (або джгут) потрібен воїнам при пораненні, щоб тимчасово зупинити кровотечу з судин. Турнікет дозволяє перетиснути кінцівку та стиснути її тканини.

Варто зазначити, що ЗСУ у жодному випадку не можна передавати саморобні турнікети чи їх репліки. Дешевий та неякісний джгут може коштувати захиснику життя. Воїни вважають, що краще не мати нічого та рятуватися підручними засобами, ніж використовувати неякісні турнікети за 70-200 гривень.

Український медик-доброволець Яна Зінкевич наголошує, що якщо нормальний турнікет не накладений одразу, то 80 % випадків – це смерть пораненого. Шанс загинути навіть з невеликою кровотечею надзвичайно великий при поганому джгуті. Середній час потрапляння поранених бійців до медиків – 2 години.

Як писав «Вголос», унаслідок авіаудару росіян по Чернігівщині загинув захисник України з Львівщини Андрій Мазурик.

Також ми повідомляли, що росія використала у війні з Україною 60 відсотків запасів високоточної зброї. З'явилися деталі.

ІА "Вголос": НОВИНИ