Міністр оборони Румунії Василе Динку подав у відставку після того, як заявив, що переговори з Росією можуть бути єдиним шансом на мир в Україні й Україна має поступитися своїми територіями.

Про це повідомляє Romania-Insider.

8 жовтня Василе Динку заявив, що переговори з Росією є єдиним шансом укласти мир з Україною.

«Війна продовжуватиметься, єдиним шансом на мир можуть бути переговори з Росією. Звісно,   це – складні переговори. Країни миру, НАТО, США мають домовитися для України щодо гарантій безпеки та миру з Росією. Поодинці Україна не зможе вести переговори з Росією, тому що політичний клас в Україні на даний момент не може собі дозволити втрату територій, зрештою, несправедливу втрату територій. Це було б надто великою поразкою для політики», – сказав Динку в ефірі Prima TV.

При цьому він висловив думку, що Росія має ресурси для продовження війни.

Заяви міністра викликали критику з боку президента Румунії Клауса Йоганніса. На його думку, лише уряд у Києві може вирішувати, з ким вести переговори. 

У своїй заяві про відставку в понеділок, 24 жовтня, Динку пояснив «неможливість» працювати з главою держави.

«Я вважаю за необхідне піти з цієї посади, щоб жодним чином не завдавати шкоди процесам прийняття рішень і програмам, які вимагають плавності вздовж усього ланцюга командування, і не блокувати низку проєктів, абсолютно необхідних для оптимального функціонування міністерства, національної оборони та румунської армії», - сказав міністр оборони.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ