Міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила, що збирається «перевернути піраміду освіти» в Україні - тобто зробити так, щоб більшість студентів йшла навчатися не у виші, а в заклади професійної освіти. Це, на думку урядовця, гарантує майбутнім працівникам вищі зарплати.

Про це Новосад сказала в інтерв'ю УП.

Зокрема, міністр заявила, що сьогодні трактористи заробляють в Україні по 70-80 тис. грн на місяць (у літній період), що вдвічі більше за її міністерську зарплату.

За словами урядовця, Міносвіти працюватиме над "гнучкістю" й "сучасністю" напрямів підготовки у професійній освіті, щоби навчати студентів тим професіям, які дійсно затребувані на ринку праці.

Новосад повідомила, що Уряд фінансуватиме багатопрофільні центри підготовки з "нормальними зарплатами і хорошими фахівцями", які відповідатимуть запиту роботодавців.

Міністерка зазначила, що нині в Україні працює 700 закладів профтехосвіти, що, на її думку, "ні до чого хорошого не приводить". Відтак вона хоче спрямовувати кошти тільки в найкращі заклади, щоб "робити спроможних успішними".

ІА "Вголос": НОВИНИ