Посольство Білорусі в Києві надіслало ноту в МЗС України із засудженням маршу до дня народження лідера ОУН Степана Бандери 1 січня.

Про це йдеться в оприлюдненій 3 січня заяві посольства.

«Посольством Білорусі в Україні направлено ​​ноту в МЗС України із засудженням масової участі активістів білоруської екстремістської опозиції під символікою білоруських колабораціоністів і прислужників Третього Рейху в націоналістичному марші 1 січня 2022 року за мовчазного потурання влади України», - сказано в заяві.

У ноті зазначається, що в серцях білорусів «відгукуються болісним болем обурливі спроби героїзувати колабораціоністів, убивць та карателів білоруського народу».

«Безкарне вшанування ідейними спадкоємцями кривавих катів Хатині та тисяч інших білоруських міст та сіл своїх »героїв«-убивць є нічим іншим як образою пам'яті наших предків, які загинули у смертному бою за свободу та незалежність білоруського народу», - заявили у білоруському дипвідомстві. 

Посольство висловило рішучий протест «у зв'язку з наростаючою радикалізацією антибілоруської позиції України».

Нагадаємо, 1 січня центром Києва пройшов кількатисячний марш до дня народження провідника ОУН Степана Бандери. Заходи з нагоди дня народження Степана Бандери також відбулися у 20 регіонах України.

ІА "Вголос": НОВИНИ