Традиційна смолоскипна хода столицею присвячена вшануванню 113-ї річниці від дня народження провідника українських націоналістів Степана Бандери. Вперше «Марш Честі та Гідності», присвячений лідеру ОУН, у середмісті столиці провели вже у 2007-у році, на 16-у році української Незалежності.

Про це з місця подій інформує кореспондент видання "Українська Правда". 

Традиційно, місцем збору націоналістів став парк Шевченка, навпроти головного корпусу КНУ ім Т. Г. Шевченко. Звідти колона вирушила до Майдану Незалежності. На чолі ходи розгорнули портрет Степана Бандери, а  з поміж інших в голові колони йшло чимало священників ПЦУ. 

Хода супроводжувалася піснею "Батько наш Бандера", яка лунала з динаміків. Нагадаємо, пісня про провідника ОУН минулого року сколихнула соціальні мережі. і стала одним з найбільших помітних хітів в українському сегменті інтернету. 

Учасники акції тримають українські та червоно-чорні стяги, а також партійні прапори ВО «Свобода» та портрети провідників національно-визвольних змагань. Вигукують «ОУН-УПА державне визнання», «Путін х@йло», «Слава Україні – Героям слава», «Пам'ятай чужинець – тут господар українець».

"Колону супроводжує поліція. Кінцева точка ходи - Майдан Незалежності, де відбудеться невелике Віче", - підсумовують журналісти. 

Нагадаємо, сьогодні, 1 січня, виповнюється 113 років з Дня народження очільника ОУН Степана Андрійовича Бандери  «Вголос» з нагоди свята спеціально підготував для вас низку фактів про життя видатного українця та намагався розібратися чому ж він такий важливий для нас.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ