Росія заявила про відвід своїх військ від кордону з Україною. Однак сьогодні Держдума РФ проголосувала за звернення до Путіна про визнання так званих “ЛДНР”, чим порушила мінські угоди. Відтак Україні негайно потрібно виходити з цих домовленостей та опиратись виключно на Будапештський меморандум.

Про це заявив депутат Львівської міськради від ВО «Свобода» Андріян Гутник в етері “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

Депутат наголосив, що сьогодні в Україні зовсім інша армія, яка може відстоювати кордони. Відтак, зараз українцям потрібно бути максимально спокійними. На його думку,  Україні потрібно опиратись на Будапештський меморандум, який підписали Росія, США та Великобританія. Адже саме вони несуть відповідальність за цілісність України. 

Сьогодні, депутати Держдуми звернулись до Путіна про визнання так званих «ЛДНР». Це зараз якраз прецендент прекрасно виходити з тих мінських угод. Тому що, Росія вже порушила їх тим, що сьогодні прийняла Дума. Мінських угод вже фактично не існує. І нам треба повертатись до Будапештського меморандуму і думати підписантам, серйозним країнам, як повернути демократичним та дипломатичним шляхом цілісність України”, – розповідає Гутник.

За його словами, сьогодні важливо, щоб ніхто в світі не мав права визнавати незалежними чи російськими ні так звані “ЛДНР”, ні Крим. Адже це є українська земля, яка тимчасово окупована російськими військами.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що відмова Росії від вимоги прямого діалогу Києва з «ЛНР/ДНР» дасть змогу рухатися вперед у виконанні Мінських домовленостей і узгодити речі, які залишаються неузгодженими.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ