Місто не виділяло коштів на розробку проєктно-кошторисної документації з будівництва майбутньої школи мистецтв на Личаківській у Львові.

Про це у коментарі «Вголосу» повідомив депутат Львівської міської ради від фракції «Європейська солідарність» Петро Адамик.

Натомість 11 листопада 2021 року Львівська державна музична школа №4 уклала договір із архітектором Дмитром Сорокевичем на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва школи мистецтв за 5,97 млн грн. Про це повідомляє видання «Наші гроші. Львів». Угоду уклали за переговорною процедурою, оскільки Сорокевич представляє колектив архітекторів, які стали переможцями міжнародного конкурсу.

 «Я про це щойно дізнався. Ми не виділяли коштів для виготовлення проектно-кошторисної документації. І якщо архітектор згоден працювати благодійно, то він має на це право», - сказав Петро Адамик.

Згідно з угодою, проєктно-кошторисна документація повинна бути розроблена до 1 листопада 2022 року. І тільки після того, протягом десяти днів, міськрада виплатить архітекторам обіцяні кошти.

Водночас на думку депутата, замовляти роботи, знаючи що у скарбниці міста нема коштів аби заплатити за це, - нечесно.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», депутати Львівської міської ради не погодили виконавчим органам виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва школи мистецтв на Личаківській. Депутати пояснили, що в бюджеті нема коштів ані на ПКД, ані на саме будівництво. Окрім того, місто постійно замовляє виготовлення проектно-кошторисних документацій, які лягають стосами паперів у кабінетах чиновників, не мають шансів втілитися та застарівають дуже швидко.

ІА "Вголос": НОВИНИ