Міжнародний суд ООН у Гаазі виніс рішення у справі про війну Росії проти України.

Про це повідомив у твіттер президент України Володимир Зеленський.

Відомо, що після повномасштабного вторгнення рф на територію України, українська сторона звернулась до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

«Україна здобула повну перемогу у справі проти Росії в Міжнародному суді ООН. Суд зобов'язав РФ негайно припинити вторгнення в Україну. Наказ є обов'язковим для виконання Росією згідно з міжнародним правом. Ігнорування рішення приведе РФ у ще більшу ізоляцію», - повідомив президент.

Таким чином, сьогодні Міжнародний суд ООН встановив тимчасові заходи проти росії:

  • негайно припинити військові операції, що розпочалися на території України у лютому 24 лютого 2022 року;
  • забезпечити, щоб будь-які військові або регулярні озброєні підрозділи, а також інші організації або особи, які контролює Росія, не вживали заходів щодо продовження військової операції.

Як писав «Вголос» у четвер, 3 березня,  передова група виїхала з Міжнародного кримінального суду (МКС) Гааги в Україну, щоб розпочати розслідування можливих військових злочинів.

Пізніше президент України Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в усних слуханнях Міжнародного Cуду ООН щодо звинувачень у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього у справі Україна проти Російської Федерації.

ІА "Вголос": НОВИНИ