Міністерство охорони здоров’я рекомендує скоротити інтервал між першою та другою дозою вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech до мінімального терміну – 14 днів.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства в мережі «Фейсбук»

Через стрімке поширення штаму коронавірусу «Дельта» і зростання захворюваності,  , щоб забезпечити захистом якомога більше українців, Міністерство охорони здоров’я рекомендує скоротити інтервал між першою та другою дозою вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech до мінімального терміну, зазначеного в офіційній інструкції, – 14 днів.  Нагадаємо, що раніше цей термін становив 28 днів.

Для ухвалення цього рішення експерти МОЗ проаналізували рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та останні дослідження ефективності вакцини CoronaVac з різними інтервалами  між дозами.

За даними досліджень, після вакцинації двома дозами з інтервалом у 14 днів ефективність вакцини CoronaVac проти розвитку симптоматики  захворювання коливалась від 51% до 84%, ефективність проти госпіталізації сягала 100%.

Станом на 12 серпня вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech щепили понад 1,22 млн українців, у Львівській області щеплення отримали  59468 осіб, з них першою дозою – 23329 осіб.

Читайте також:

У Львові хочуть заселяти у гуртожитки лише вакцинованих студентів

У Львівській області щепили від COVID-19 ще 8,2 тис. осіб

 

ІА "Вголос": НОВИНИ