Віктор Сорока — батько захопленого Росією біля Керченської протоки українського моряка Василя Сороки — записав зворушливе відео для свого сина.

«Синку, може у тебе буде можливість побачити ці кадри. Ми пишаємося твоїм вчинком! Найголовніше — мужності тобі зараз, витримки, витримати все те, що впало на твої плечі... І вір мені, що ні я, ні Президент, ні Україна ні тебе, ні наших героїв не покинемо. Ми зробимо все, ми зубами вирвемо вас звідти, і ви будете вдома», — сказав Віктор Сорока у відео.

Нагадаємо, що Василь Сорока внаслідок нападу російських кораблів у Керченській протоці отримав важкі поранення.

Як писав раніше “Вголос”, поранених українських моряків, котрих Росія захопила біля Керченської протоки, відвідала у СІЗО Уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова.

Нагадаємо, 25 листопада ввечері Росія атакувала українські катери у Керченській протоці. У Мережі з’явилося відео атаки.

За даними ВМС України, шестеро українських військовослужбовців отримали поранення. Московити ж кажуть, що внаслідок атаки в морі “отримали легкі поранення” троє українських військових. Також Росія захопила три українські військові катери.

26 листопада депутати Верховної Ради проголосували за введення воєнного стану на 30 діб від 14.00 26 листопада. Однак не в усій країні, а лише на території десяти областей, які межують із окупованим Кримом та невизнаним Придністров’ям.

27 листопада опублікували новий указ Президента про воєнний стан.

ІА "Вголос": НОВИНИ