Бойові БПЛА, які використовуються Україною, можливо, були вироблені в Туреччині, але їх використання — справа України.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав на полях саміту «двадцяти» у Римі, повідомляє TRT Haber.

«Якщо країна купує озброєння у нас, чи в іншої країни, це озброєння вже не можна називати турецьким, російським чи українським. Якщо держава купує його у нас, це вже не турецький продукт. Можливо, воно було вироблене в Туреччині, але тепер це належить Україні», - сказав Чавушоглу.

Міністр також додав, що Україні, на його думку, слід припинити називати БПЛА, придбані в Туреччині, «турецькими».

«Іноді, під час нашої боротьби з тероризмом у різних країнах, ми стикаємося з різною зброєю з різних країн, включаючи Росію. Ми ніколи не звинувачуємо Росію. Україна повинна також припинити використовувати наше ім'я», - сказав Чавушоглу.

На ситуацію відреагував президент Володимир Зеленський. Він підкреслив, що українські воїни не здійснювали наступ, а адекватно відповіли на агресію.

«Що стосується застосування БПЛА та іншої сучасної зброї, то ця зброя служить в Україні саме для захисту. І коли Українська армія відчуває, що потрібно захищати свою землю, вона так і робить. За цим принципом вона буде діяти і в подальшому», - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, на Донбасі українські військові вперше застосували розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar. Внаслідок завданого з повітря удару було знищено російську гаубицю та її обслугу.

ІА "Вголос": НОВИНИ