Генеральний план Львова, який був затверджений у вересні 2010 року, передбачав вирішення більшості транспортних проблем, з якими львів'янам сьогодні доводиться стикатися в місті. Втім, чиновники його не дотримувалися, відтак Львів і потрапив у транспортний колапс.

Про це у прямому ефірі «Народного толк-шоу» заявив архітектор Юрій Ситник.

«Зокрема, це стосується будівництва паркінгів. Доводжу до вашого відома. Сьогодні на 180 тисяч автомобілів є менше, ніж 8 тисяч офіційних паркомісць. При цьому працівники міської ради ходять по місту і штрафують людей, які паркуються там, де можуть, бо законно припаркуватися просто немає де», - зазначив Ситник.

Разом з тим, фахівець зазначив, що, за відкритими даними міської ради, сьогодні у Львові є близько 580 кілометрів доріг. В той час як у Кракові, який за чисельністю населення відповідає Львову, протяжність доріг удвічі більша - 1200 кілометрів. Таким чином, на думку Ситника, відсутність достатньої кількості доріг як і планів чиновників щодо їхньої побудови є однією з причин транспортного колапсу.

«І це я вже не кажу про ширину доріг. Якщо ж згадаємо про щільність доріг, то у Львові на 1 кв. км припадає 3,44 км, а у Відні - 6,7 км. І це при тому, що рівень автомобілізації у нас вдвічі менший, ніж у Європі: там близько 500 авто на 1 тисячу мешканців, а в нас - 200-250. Звідси можна зробити висновок: всі нинішні транспортні проблеми Львова - це наслідок некомпетентності чи злочинної діяльності чиновників», - додав Юрій Ситник.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ