Минулої доби, 11 вересня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі було зафіксовано 14 порушень режиму «тиші». В результаті обстрілів двоє військовослужбовців зі складу ЗСУ загинули, ще 10 отримали травми.

Про це у фейсбук повідомляє пресцентр штабу ООС.

Так, окупанти біля Новогнатівки обстрілювали наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм. 

Крім того, з цієї ж великокаліберної зброї російсько-окупаційні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури Новогнатівки, внаслідок чого було пошкоджено приватну будівлю та прилеглу територію. Постраждалих серед місцевого населення немає

Також терористи двічі стріляли з артилерії калібру 122 мм біля Верхньоторецького.

Біля Золотого-4 окупанти відкривали вогонь по позиціях українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Неподалік Старогнатівки вороги стріляли зі станкових протитанкових гранатометів.

Біля Талаківки та Нью-Йорку російські найманці відкрили вогонь з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Також відомо, що окупанти за допомогою безпілотного літального апарату скинули міни калібру 82 мм в районі населеного пункту Нью-Йорк та здійснили обстріл з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу Причепилівки ворог застосував гранатомети різних систем та міномети 120 калібру, а біля Водяного, що на Приазов'ї терористи використали гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Неподалік Новоолександрівки українські захисники потрапили під обстріл з великокаліберних кулеметів. 

Крім того, на Донеччині зафіксовано два прольоти ворожих безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

В результаті обстрілів окупантів, двоє українських військовослужбовців загинули. Ще дев’ятеро – дістали поранення, а один – бойове травмування. Стан  здоров’я трьох захисників – середньої тяжкості, інших – задовільний.

Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблих воїнів.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на ранок неділі, 12 вересня, обстрілів в зоні ООС на Донбасі не зафіксовано.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ