На Донеччині правоохоронці викрили проросійського бойовика, який обстрілював українських воїнів та мирне населення в Авдіївці. Раніше судимий маріуполець воював «на передовій» у складі незаконного збройного формування «Схід».

Про це повідомляє пресслужба МВС.

За даними слідства, у 2015 році мешканець Маріуполя приїхав до Донецька на заробітки. Проте там він потрапив до реабілітаційного центру через алкоголізм.

Саме в цій установі його зустріли представники незаконного військового угруповання «ДНР». Вони, попри судимість та захоплення спиртним, завербували маріупольця воювати на їхньому боці й той погодився.

Бойовик на посаді кулеметника коригував артилерійські обстріли з боку «ДНР» і вів прицільний вогонь по позиціях ЗСУ.

Поліцейські дістали докази, що 43-річний маріуполець воював під керівництвом командира полку «армійського корпусу ДНР», громадянина РФ. В цей час велися запеклі бої, а населення Авдіївки страждало від обстрілу бойовиків.

За словами бойовика, за наказом російських військових його підрозділ регулярно здійснював «прострілку» лісопосадки на околиці міста. Внаслідок цих атак гинули та отримували поранення жителі приватного сектору, розташованого поруч.

За рік служби «на передовий» бойовик отримав близько 45 000 рублів та поранення. Тому у 2016 році «боєць» втік та переховувався.

Відомо, що кілька років чоловік перебивався випадковими заробітками та повторно проходив лікування від алкоголізму. Не витримавши життя в окупації, маріуполець потай повернувся до рідного міста, де знайшов постійну роботу. Свою участь у війні проти України він приховував.

За вчинене йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ