На Львівщині ситуація з коронавірусом продовжує стабілізуватись. Попри спадання кількості нових випадків недуги, число летальних випадків утримується на високому рівні.

Про це повідомила заступниця директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Марія Озірковська на сьогоднішньому брифінгу.

Як відомо, в Україні вже триває вакцинація від коронавірусу третьою дозою. Зокрема на Львівщині вже 33 особи отримали щеплення третій раз.

«Окрім того, нагадаємо, що згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я від 22 грудня, в Україні запроваджують ревакцинальну дозу вакцини проти COVID-19 для медичних працівників та співробітників будинків інтернатного типу. Наказ набирає чинності через місяць», - додала Марія Озірковська.

Так, третьою дозою вакцинують людей з імуносупресією, які борються з ВІЛ-інфекцією, онкозахворюваннями та іншими важкими супутніми хворобами.

Нагадуємо, у МОЗ зазначили, що отримати ревакцинальну дозу медики та співробітники будинків інтернатного типу можуть через 6 місяців після другого щеплення від COVID-19. Для цього будуть використовувати лише вакцини Moderna або Comirnaty/Pfizer, незалежно від того, якою вакциною щеплена людина.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ