У Харківській області знешкодили мережу російських агентів. Ворожі шпигуни передавали ворогу дані про ЗСУ та «полювали» на системи HIMARS.

Про це повідмляє Служба безпеки України.

Шпигуни співпрацювали з російської військовою розвідкою, більш відомою як ГРУ. Зрадники збирали та передавали окупантам інформацію про дислокацію ЗСУ та техніки, коригували ворожий вогонь та намагалися встановити місцезнаходження систем HIMARS.

Організаторами мережі є двоє мешканців Харківської області. Вони сформували пул інформаторів із кола своїх знайомих та друзів, яких використовували «в темну».

Зрадники погодилися співпрацювати з РФ через ідеологічні міркування та через обіцянки «високих посад» у разі окупації регіону. Також шпигуни отримували грошову винагороду.



Один з агентів на початку повномасштабного вторгнення перебрався на тимчасово окуповану територію і звідти продовжив свою «діяльність». При цьому його син є військовослужбовцем ЗСУ.

СБУ затримала шпигуна, який залишався на підконтрольній Україні території. Йому оголосили підозру за державну зраду (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 111 ККУ) та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як писав «Вголос», ФСБ росії відзвітувало про розслідування вибуху на Кримському мосту, за їхніми даними всього затримано 8 людей, а організатором, вважають росіяни, було Головне управління розвідки та його керівник Кирило Буданов.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ