На столичному Хрещатику відкрили сучасний центр інновацій та IT-технологій із назвою iHub. Міський голова Києва запевнив, що це буде найбільший інкубатор у країні, де втілюватимуться найамбітніші інноваційні та технологічні стартапи, передає 5 канал.

«Ми дуже раді, що сюди будуть приходити люди, діти, підлітки, дорослі, щоб втілювати свої бачення у реальність. Для нас це дуже важливо», – підкреслив голова КМДА Віталій Кличко.

Передбачається, що для киян в iHub влаштовуватимуть майстер-класи, лекції та тренінги з напрямків IT-технологій, бізнес-планування та маркетингових стратегій. Конференції у приміщеннях центру будуть платними, а от іншими послугами можна буде користуватися задарма.

Нині у центрі вже працює близько двох десятків маркетологів. Приміщення на вулиці Хрещатик, 10 реконструювали головно коштом інвесторів, найбільше грошей надав уряд Норвегії. Над реалізацією проекту столична влада працювала два роки.

«Я дуже вражений. Інновації у цьому центрі просто фантастичні, до того ж ви зробили просто неймовірною цю занедбану історичну будівлю. Ви доклали максимум зусиль для створення цього центру», – прокоментував Посол Королівства Норвегія в Україні Уле Хорпестад.

Як повідомлялося, українська IT-команда з КПІ очолила світовий рейтинг «білих» хакерів. Крім того, українські військові перемогли в змаганнях IT-експертів НАТО.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ