У Луганській області через обстріли окупантів поранено лікаря-акушера. Відомо, він в той час приймав пологи у породіллі.

Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у телеграм.

Так, під час обстрілів осколки скла медику посікли спину, проте він встиг закрити собою жінку та малюка.

«На війні особливо вражає мужність людей мирних професій. На минулому тижні лікар-акушер отримав поранення – осколками скла йому посікло спину – під час приймання пологів. Людина виконувала свій професійний обов’язок під ворожим обстрілом, і не вагаючись, собою закрила майбутню маму та її малюка», - розповів він.

Гайдай нагадав, що зараз на Луганщині працюють два пологових стаціонари –  КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» та КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня». Проте через обстріли рашистів не всі вагітні жінки можуть дістатися до стаціонарів.

Таким чином, на базі Кремінської багатопрофільної лікарні розгорнули тимчасовий пологовий стаціонар. 

«Всього за минулий тиждень у цих медичних закладах на світ з’явились вісім нових громадян України: п’ять хлопчиків та три дівчинки. У трьох випадках лікарям довелося робити кесарів розтин. Мами та немовлята перебувають під постійним наглядом фахівців та отримують усю необхідну медичну допомогу», - зазначив Гайдай.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ