У Бродівському районі Львівщини люди жаліються на отруєння агрохімікатами, якими кроплять поля.

Про це пише НТА.

Відомо, що впродовж двох тижнів поблизу села Гаї дрони скроплювали поля хімікатами. Після цього кільком мешканцям та їх дітям стало погано.

Жителі Гаїв розповіли, що дрони скроплюють поля надто близько до житлових будинків, школи та водозабірної вежі і у світлу частину дня, що заборонено. 

Впродовж останніх двох тижнів у мешканців села почали проявлятись симптоми отруєння. Вони впевнені, що це пов'язано з агрохімікатами. На погане самопочуття скаржаться не лише дорослі, а й діти.

«Потім дочка уночі почала рвати. Все болить. А зі суботи на неділю – я. Та сама хвороба – почало нудити. І так вся сім’я. Це не можливо», – розповіла місцева мешканка.

Своєю чергою, в агровиробничій фірмі заперечують слова селян. Вони зазначили, що поля у світлу частину дня не скроплювали, а обмальовували карту полів за допомогою дронів.

«Проведення десикації (переджнивне підсушування рослин для прискорення достигання і  полегшення збирання врожаю. – Ред) проводилося в нічний та вечірній час. Ми ніколи не лізли ближче до хат», – каже представник агрофірми, завідувач дільницею у Бродівському районі Микола Чорнобай.

Зараз мешканці Гаїв збирають висновки медиків щодо свого стану здоров’я та готують заяву до правоохоронців.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ