ДБР обшукує будинок Тараса Козака у Сокільниках

Сьогодні, 27 квітня, працівники Державного бюро розслідувань проводять обшуки 30 об'єктів нерухомості на Львівщині, що належать соратнику Віктора Медведчука, нардепу вже колишньої «Опозиційної платформи – За життя», утікачу і державному зрадникові Тарасу Козаку. Обшуки почали з його будинку в Сокільниках біля Львова. Про це написав сайт «Твоє місто» із підтвердженням інформації у Державному бюро розслідувань, яке обіцяло надати згодом детальнішу інформацію.

Відомо, що Тарас Козак володіє нерухомістю у Львові та біля міста. Скажімо, у Сокільниках це двоповерховий будинковий комплекс із гаражами, територією (з 2014 року). Поруч розташувався схожий за стилем будіництва маєток,  який належить ексдружині Козака Руслані.

Раніше генпрокурор України Ірина Венедіктова повідомляла, що Тарас Козак у розшуку.

Безпосередньо у Львові  Тарас Козак має у власності 400 метрів нежитлових приміщень на вулиці Угорській. У центрі Львова члени родини Козака купили упродовж 2017-го року три квартири і чотири паркомісця в одному елітному житловому комплексі.

Мама Тараса Козака Софія володіє ресторанчиком «Зустріч» у Львові та компанією, на яку записана частина будівлі, де розташований ресторан. Із 2014 року на неї записаний і будинок та земля в селі Наварія на Львівщині, пів гектара землі в селі Ясениця-Замкова. Вона також має у власності дві квартири в столиці, зокрема в будинку, куди влучила російська ракета. Крім того, мама Козака є співвласницею компанії «Озеро», яка звела комплекс «Наварія-Нова». А брат Тараса Козака Богдан мав справи з братом Медведчука і колишнім очільником Львівської податкової Сергієм. Вони заснували компанію «Укрінвестлімітед» та «Експонент». У Богдана є дві квартири та будинок у Львові, і три квартири в Києві.

РНБО України наклала санкції на Тараса Козака, літак якого не пустила в український повітряний простір СБУ.

«Вголос» писав про медіа Тараса Козака, які було заблоковано.

2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Цим рішенням запроваджували санкції проти нардепа Тараса Козака та компаній, які володіють ліцензіями телеканалів – «112», NewsOne і ZIK.

Указ передбачав блокування активів, заборону на використання частот телебачення та радіомовлення, анулювання усіх попередніх дозволів та ліцензій. 

ІА "Вголос": НОВИНИ