Вже один мільйон гривень повернуто торішнім абітурієнтам, котрі зареєструвалися на пробне ЗНО, але яке скасували через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Про це «Вголосу» повідомила очільниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами, всього минулого року абітурієнти Львівської, Волинської та Рівненської області сплатили сім мільйонів гривень за можливість скласти пробне тестування. 

Оскільки тестування скасували, то кошти абітурієнтам повертають.

«Абітурієнт може обрати: чи йому повернуть гроші на карточку, чи він задонатить ці кошти на ЗСУ. Сума, яку повертають - 200 гривень», - каже Лариса Середяк.

Для того аби повернути кошти абітурієнт повинен зайти до своєї персональної сторінки учасника пробного ЗНО та обрати один із варіантів повернення коштів: на особистий (іншої фізичної особи) банківський рахунок або на спеціальний рахунок Національного банку України для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

«Ми вже повернули кошти 4 тисячам учасникам пробного тестування. Всього ж у нас зареєструвалося 24 тисячі осіб. Згідно з законом ми маємо право повертати ці кошти протягом трьох років»,-  пояснює очільниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Також, за її словами, Львівщина зараз перебуває на другому місці з перерахування коштів на потреби ЗСУ. На першому - Харківщина. 

Читайте також у «Вголосі»: історики обурені тим, що уряд має намір цього року вилучити з мультитесту предмет «історія України». 

ІА "Вголос": НОВИНИ