У Стрийському районі в 52-річного чоловіка діагностували лептоспіроз.

Про це «Вголосу»  повідомила Марія Озірковська,  заступниця директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

За словами епідеміологині, захворювання підтверджено лабораторно. Найімовірніше зараження відбулося в домашніх умовах, за місцем проживання. Чоловік тримає домашнє господарство і не заперечує, що у господарських будівлях були гризуни.  Хворий  перебуває на лікуванні у Львівській обласній клінічній лікарні. Стан здоров’я задовільний.

Лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів.

Захворіти на лептоспіроз можна під час купання у заражених водоймах, при контакті із інфікованими тваринами. У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот).  Вживання зараженої їжі також може спричинити захворювання.

Людина може захворіти у період від двох днів до чотирьох тижнів після зараження. Симптоми схожі до симптомів грипу: головний біль, гарячка, біль у м’язах, пізніше може з’явитись жовтяниця. Часом захворювання може протікати безсимптомно.

Нагадаємо, нещодавно Марія Озірковська розповіла , як мінімізувати ризик захворювання гепатитом. 

ІА "Вголос": НОВИНИ