У Львівській області затримали співробітників прикордонної та митної служб, які за грошову винагороду переправляли чоловіків за кордон. За свої «послуги» зловмисники брали 6 тисяч доларів.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, службовці прикордонної, митної служб та двоє місцевих мешканців налагодили злочинну схему перетину кордону чоловіками, які намагалися уникнути мобілізації.

"Службовці не вносили інформацію до відповідних баз про виїзд чоловіків призовного віку з території України. Їхні спільники займалися пошуком осіб та вели перемовини щодо деталей «трансферу». Час та місця «потенційному клієнтові» повідомляли за кілька годин до перетину. Натомість отримували 6000 доларів США, які надалі розподілялися між всіма учасниками «схеми», - йдеться у повідомленні.

Вже в середу, 25 травня, правоохоронці затримали одного з учасників угруповання - місцевого мешканця - під час отримання 6 тисяч доларів.

А вчора, 26 травня, вдалось затримали прикордонника, митника та ще одного спільника. Раніше правоохоронці задокументували ще один факт отримання зловмисниками аналогічної суми.

У зловмисників вилучили майже 20 тисяч доларів, 5 тисяч євро та іншу валюту. 

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Відкрито кримінальне провадження. Слідство триває.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ