У Сумах ввечері 27 жовтня вбили представника «Правого сектора» Олександра Іваніну.

Про це інформують на сторінці руху у Facebook.

"Убивця чекав на Олександра біля під'їзду його власного будинку. Здійснив понад 10 пострілів. Напад на чоловіка було скоєно у присутності дружини.

Не виникає сумнівів, хто приклав до цього руку і де саме шукати винних. «Правий сектор» переконаний, що саме націоналістична діяльність Іваніни стала причиною вбивства. А вбивць слід шукати поміж любителів «русского міра», – ідеться в повідомленні.

Про те, як стався напад, розповів керівник обласного осередку організації Сергій Супрун.

«Близько 21.00 Саша разом із дружиною Анею під'їхали на автівці до свого під'їзду, Саня виліз із машини, поліз у багажник за речами. У цей час неподалік, на лавочці, сидів якийсь чоловік. Як описує свідок, побачив Саню, дістав зброю і почав стріляти. Зробив декілька пострілів. Швидше за все, це пов'язано з антикримінальною діяльністю. Він публічно висвітлював діяльність певних осіб», – сказав Супрун.

Загибель місцевого активіста прокоментував у Facebook голова Сумської ОДА Дмитро Живицький

«Вбито сумчанина, активіста, молодого хлопця, члена »Правого сектору« - Олександра Іваніну. Його нахабно вбили біля під'їзду свого будинку з вогнепальної зброї. На місці працює поліція. Це жахливо і не припустимо! Ніхто не має права позбавляти життя іншого!» - написав чиновник

Олександр Іваніна 27 жовтня під час сесії міської ради виступав щодо скасування рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у приватних маршрутках.

Місцеве видання Sumy Today зазначає що окрім жорсткої позиції щодо підвищення вартості проїзду, Олександр Іваніна на своїй сторінці у фейсбуці публікував інформацію  проти депутата Сумської міськради від ОПЗЖ Віталія Жиленка, проти голови громадської організації “Спілка ветеранів АТО” Володимира Лаврика та мав довгостроковий конфлікт із братами Василенками, одного з яких Олександр Іваніна називав “кримінальним авторитетом і положенцем Бурині”. Останній пост про це на сторінці Олександра Іваніни датується 11 липня цього року. У ньому Олександр повідомляв, що начебто саме ці люди замовили його убивство.

Читайте також: «Cело без сільради»: мікрорайони Львова, про які забули львівські чиновники

ІА "Вголос": НОВИНИ