В Одеській області цивільним особам заборонили носити військову форму зі знаками розрізнення ЗСУ або інших військових формувань.

Білгород-Дністровська військова адміністрація Одеської області заборонила цивільним особам носити військову форму зі знаками розрізнення ЗСУ або інших військових формувань. Так само заборонено віднині запускати дрони над територією Білгород-Дністровського району. Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Білгород-Дністровської військової адміністрації.

«З метою виключення випадків безпідставного наслідування образу військовослужбовця забороняється на території Білгород-Дністровського району Одеської області носіння військової форми одягу із знаками розрізнення військовослужбовців Збройних сил України або інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, особами, які не мають на це права», - йдеться у повідомленні.

Згідно з вимогами Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», віднині носити військову форму можуть лише ті, хто входить до лав ЗСУ або інших формувань. Зазначається, що порушникам загрожує штраф - від 150 до 200 неоподаткованих мінімумів громадян (від 2 тис. 550 до 3 тис. 400 грн).

Так само заборонено відсьогодні, повідомляє пресслужба військової адміністрації, запускати безпілотні летальні апарати над територією Білгород-Дністровського району.

«У разі крайньої необхідності запуск БПЛА можливий виключно за погодженням Служби безпеки України та з обов’язковим повідомленням командирів військових частин, що дислокуються в Білгород-Дністровському районі, та коменданта Білгород-Дністровського району. Всі недозволені польоти БПЛА будуть вважатись шпигунством та диверсійною роботою на користь ворога та будуть знищені за допомогою наявних засобів вогневого ураження», - зазначено в розпорядженні коменданта.

 

Як ми писали раніше, ворог намагається зробити коридор для себе навколо столиці та блокувати транспортні шляхи.

Також ми повідомляли, українські військові повернули під контроль 3 населених пункти у Харківській області.

ІА "Вголос": НОВИНИ