В Одеській інфекційній лікарні наразі знаходяться 18 людей, які отруїлися шаурмою. Всі вони купували страву в кіоску селища Авангард. У 13 постраждалих діагностували сальмонельоз.

Про це повідомляє ТСН.

До лікарні зі скаргами на розлад шлунку, нудоту й температуру пацієнтів доправляли протягом кількох днів. Більшості напередодні полегшало і їх відпустили додому. Під наглядом медики залишили всіх дітей та тих дорослих, чий стан оцінили як середньо тяжкий.

Лабораторне підтвердження доводить, що 13 постраждалих занедужали на сальмонельоз.

Медики чекають на результати аналізів інших пацієнтів. Цілком можливо, що збудник хвороби буде той самий.

Ятка з шаурмою, де отруїлися люди, від сьогодні не працює. Власники самостійно її закрили, після того, як почали розголошуватись факти про отруєння.

Однак напередодні поліція все-таки змогла потрапити всередину закладу, де продають популярний фастфуд. Під час перевірки там виявили грубі порушення санітарних норм - у кіоску немає води, не дотримувався температурний режим для зберігання продуктів. Крім того, підприємці не показали працівникам Держпродспоживслужби медичних книжок усіх тих, хто був причетний до приготування страви.

Після цього випадку, Держпродспоживслужба ініціювала перевірки усіх закладів з продажу фастфудів.

Минулого року лише в Одесі після того, як 17 людей отруїлися шаурмою, закрили два десятки точок швидкого харчування. Але згодом вони з’явилися на вулицях міста знов.

Як писав «Вголос», у Бердянську 19 осіб потрапили до інфекційного відділення міської лікарні з 18 по 19 серпня через отруєння креветками.

ІА "Вголос": НОВИНИ