У місті Ананьїв Одеської області в ніч із 17 на 18 березня невідомі познущалися над меморіалом воякам Армії УНР. Пам'ятник облили фарбою та закидали яйцями.

Про це інформує благодійний фонд «Героїка».

Меморіал розташований на в'їзді до міста. На білій колоні височіє орден Армії УНР Залізний хрест «За Зимовий похід і бої». На пам'ятнику викарбувані імена 106 вояків, уродженців Ананьївського повіту Херсонської губернії, котрі в лавах Армії УНР боролися за незалежність України проти «білих» і «червоних» окупантів.

Збудували меморіальний комплекс на кошти, зібрані благодійним фондом «Героїка».

Зазначимо, що автор проекту та виконавець робіт є учасником бойових дій. Це доброволець Олег Собченко з Черкащини. Будувати меморіал допомагали місцеві волонтери.

«Героїка» виплатить грошову винагороду у розмірі 10 000 грн за інформацію про зловмисників: [email protected] або за телефоном +38-093-725-6745. Благодійний фонд «Героїка» вважає цей акт вандалізму політичною акцією проросійських сил, координація яких може здійснюватися з-за кордону«, — йдеться у повідомленні фонду.

»Наш фонд розраховує на швидку та результативну роботу як органів Національної поліції, так і Служби безпеки України. Краще працювати на випередження і ловити тих, хто нападає на пам’ятники українським воякам, поки ці ж злодії не почали нападати на українських військових«, — повідомляють у фонді.

Як писав »Вголос", розфарбована каменюка воїнам АТО та меморіал окупантам: у Мережі показали вражаючу зневагу до ЗСУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ