Росія має десятикратну перевагу в озброєнні, проте бійці ЗСУ гідно дають відсіч противнику. Українські захисники перейшли до контрнаступальних дій на деяких напрямках.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

"Провів чергову розмову з моїм американським колегою - Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Поінформував генерала Міллі про поточну оперативну обстановку. Так, наголосив, що противник сконцентрував головні зусилля на півночі Луганської області. Він масово застосуває артилерію і, на жаль, має десятикратну вогневу перевагу. Але, попри все, ми продовжуємо утримувати позиції. Кожен метр української землі там политий кров‘ю, але не тільки нашою, а й окупанта", – написав Залужний.
Поділився Головнокомандувач з колегою і актуальною інформацією з фронту. Зокрема, він зазначив, що ворог сконцентрував значну частину своїх сил на Луганському напрямку. Ворог атакує Сєвєродонецьк, куди перекинув 7 батальйонно-тактичних груп. Також РФ обстрілює Харківщину, прикордонні населені пункти Чернігівщини та Сумщини.
Як зазначає Залужний, на окремих напрямках українські військові перейшли до контрнаступальних дій.
Станом на сьогодні, ширина фронту 2450 км, з яких на 1105 км ведуться активні бойові дії.
"Я вкотре повторив генералу Міллі своє прохання - у найкоротші терміни допомогти нам отримати більше артилерійських систем калібру 155 мм. 
Ми обмінялися думками про хід передачі і застосування вже наданого озброєння, провели аналогії з ленд-лізом часів Другої світової війни і обговорили сценарії подальшого розвитку ситуації", – резюмує Головнокомандувач.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ