Міноборони Росії розмістило на Чорноморському флоті в окупованому Криму ескадрилью розвідувальних безпілотних літальних апаратів «Форпост».

Про це пишуть «Известия».

Сказано, що дрони призначені для розвідки і зможуть взяти під спостереження значну частину акваторії Чорного моря. Також вони можуть виконувати функцію навідника для дозвукових маловисотних протикорабельних ракет Х-35 і «Калібр», корабельної та берегової артилерії і ракетних комплексів.

Зазначається, що розміри і вантажопідйомність дрона дають йому змогу нести потужну оптико-електронну апаратуру.

За її допомогою «Форпост» може легко виявити великі цілі, наприклад надводні кораблі ймовірного противника. Безпілотник може працювати в будь-який час доби і за будь-яких погодних умов. А також «Форпост» має великий запас палива і може діяти в радіусі до 250 км від розташування оператора, розвивати швидкість понад 200 км/год і перебувати в повітрі до 17 годин.

Зазначається, що надалі на озброєння ЧФ надійде модернізована версія дрона.

Сказано, дрони, перебуваючи в районі патрулювання, зможуть самостійно вирішувати низку нових бойових завдань – виявляти потенційні цілі для атаки й ідентифікувати об'єкт.

Повідомляється, що модернізована версія «Форпосту-М» має стати першим ударним російським безпілотником.

Нагадаємо, двоє громадян Росії спробували вивезти з України предмети старовини, які, можливо, становлять культурно-історичну цінність.

ІА "Вголос": НОВИНИ