В центрі Львова припинили незаконне будівництво. Так, роботи проводились на площі Адама Міцкевича,6-7.

Про це повідомляється на сайті ЛМР.

Відомо, що до Львівської міської ради надійшов адвокатський запит щодо будівельних робіт у дворі будинку на пл. Міцкевича, 6-7. У цьому документі йшлося про те, що там розпочали незаконне будівництво.

На місце, де проводять роботи, одразу прибули представники мерії, зокрема міського управління історичного середовища і міської інспекції ДАБК.

З'ясувалось, що прибудова, яку будують, не є історичним будинком, проте знаходиться поряд з пам'ятками архітектури. Водночас документів на будівництво та дозволів на це немає.

Станом на зараз на площі Міцкевича, 6-7, ніякі роботи не приводяться, працівників також немає.

«За законом, міська інспекція ДАБК має повноваження щодо таких протиправних дій, і вона відкрила провадження у тій справі. Водночас скерували запит і в правоохоронні органи. Ситуація із незаконним будівництвом на пл. Міцкевича, 6-7 під контролем: самовільні роботи будуть припинені», - прокоментувала керуюча справами виконкому ЛМР Наталія Алєксєєва.

Нагадуємо, 19 липня в центрі Львова обвалилася частина стіни технічної будівлі, яка межує з будинком.

Трагедія сталася на вулиці Руській, 8 о 16 годині 39 хвилин. В цей час молодий хлопець виконував на стіні роботи перфоратором. На жаль, унаслідок обвалу чоловік загинув. Рятувальники знайшли його тіло під завалами.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ