Завуч ліцею №6 у Львові, яка зараз претендує на посаду директора, відома скандалами через розміщення комуністичної символіки на стендах у цьому навчальному закладі.

Таку інформацію розмістив на своїй сторінці у соцмережі львівський активіст Святослав Літинський.

Ліцей №6 відомий у Львові як заклад, де навчання відбувалося виключно російською мовою. І тільки недавно вчителів змусили викладати українською мовою. Це викликало певне невдоволення у ліцеї. Але всім довелося підкоритися.

Активіст нагадав, що нещодавно на посаду директора ліцею №45, де так само тривалий час дітей навчали російською мовою, претендувала особа, яка отримувала грамоти від генконсульства РФ у Львові.

«І ось тепер маємо новий сюрприз: на конкурс, який оголосило управління освіти Львівської міської ради подала документи тільки одна особа - завуч ліцею №6 Аліна Бояр-Созонович. Під час перебування пані Аліни на посаді завуча, школа потрапляла у скандали щодо розміщення комуністичної символіки на стендах. А також кажуть, що цей ліцей досі перебуває під «патронатом» Генконсульства РФ у Львові, оскільки саме тут навчаються діти працівників консульства», - каже Святослав Літинський.

Окрім того активіста здивував той факт, що до участі в конкурсі на посади директорів інших шкіл зголошувалося від трьох до десяти осіб. А ось у ліцей №6 – тільки одна.

Як пояснила «Вголосу» депутатка Львівської міської ради, член депутатської комісії освіти та науки Неля Васюта, наразі конкурс на посаду директора у ліцеї №6 не відбувся.

«На цей конкурс, на жаль, подалася тільки одна особа. Не допустити її до конкурсу ми не можемо, оскільки її документи  відповідають вимогам. Але конкурсна комісія може не рекомендувати управлінню освіти підписувати з цією особою контракт. Можна оголосити ще один конкурс», - каже вона.

За словами депутатки, у Львові є випадки, коли на конкурс на посаду директора подається одна особа. Хоча у деяких випадках, є десять претендентів. В окремих школах конкурси не відбулися, тому що немає жодного охочого стати директором.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львів відбуваються конкурси на посади директорів шкіл. Міськрада пообіцяла тим, хто виграє конкурс, підняти зарплату до тисячі доларів

 

ІА "Вголос": НОВИНИ