У пункті пропуску на українсько-польському кордоні «Ягодин» утворилися довжелезні черги вантажівок.

Про це повідомляє заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

«Середня довжина черги тут збільшилася майже у декілька разів порівняно з попереднім тижнем - з з 1,2 до 15 км на добу. Наразі це більше 1150 транспортних засобів. Періодами черга сягає 23 (!) км», – написав він.

Головна причина - низька пропускна спроможність польської сторони через нестачу фітосанітарів.

Як зазначає Найєм, українські посадовці  неодноразово піднімали це питання з польськими колегами, пропонуючи збільшити кількість правцівників на пункті пропуску або взагалі винести фітосанітарний та ветеринарний контроль за межі пункту пропуску.

"У черговий раз обговорили це питання з польськими колегами і домовились про тиждень взаємного контролю та обміну даними щодо кількості оглянутих транспортних засобів та часу їх очікування у черзі. Дуже сподіваюсь, найближчим часом ситуація зміниться", – написав Найєм.
Нагадаємо, з 27 червня перетнути пункт пропуску «Ягодин» у Волинській області можуть лише великогабаритні вантажівки та рейсові автобуси. Нові правила ввели для того, щоб зменшити черги вантажівок. Легкові автомобілі та вантажівки до 7,5 тонн скеровують до інших пунктів пропуску. 
 
Читайте також:
У Брянській області рф скаржаться на атаку з боку України. Нібито є постраждалі
Українські військові ліквідували командира вертолітної ланки рф
Британська розвідка назвала ще одну важливу ціль рф в Україні

 

ІА "Вголос": НОВИНИ