На Великдень, 24 квітня, російські окупанти не дозволили відкрити гуманітарний коридор з Маріуполя, що на Донеччині. Так, рашисти продовжують обстрілювати місто.

Про це сьогодні в ефірі телемарафону повідомила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

За її словами, в неділю не вдалось відкрити гуманітарний коридор із Маріуполя, адже росія не підтвердила гарантію режиму припинення вогню.

Чиновниця також вважає, що Організація Об'єднаних Націй повинна забезпечити гуманітарний коридор із заблокованого російськими військами Маріуполя.

«Ми вже не просимо, ми вимагаємо від ООН забезпечити режим припинення вогню і відкриття гуманітарного коридору і з »Азовсталі", і з Маріуполя в цілому.

На «Азовсталі» зараз 1000 жінок і дітей, плюс – 500, може навіть більше, поранених, майже 50 осіб потребують ургентної негайної кваліфікованої допомоги.

Саме про це має говорити пан Гутерреш в Москві, якщо він збирається говорити  про мир…Всі решта домовленостей не матимуть ваги, бо найголовніше, що може зробити ООН і не можуть зробити інші - це відкрити гуманітарний коридор", - розповіла Верещук.

Вголос раніше повідомляв, що військовослужбовці російської армії проводять «зачистку» драмтеатру у Маріуполі від загиблих тіл мирних жителів.

Також ми писали, що у четвер, 21 квітня, російські військові депортували до Владивостока 308 мешканців Маріуполя. З них 90 - це діти.

ІА "Вголос": НОВИНИ