Військовослужбовці російської армії проводять «зачистку» драмтеатру у Маріуполі від загиблих тіл мирних жителів.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у телеграм.

Відомо, що драмтеатр зазнав руйнувань після бомбардування російським ворожим літаком.

«Окупанти продовжують «зачистку» в центрі Маріуполя. Наразі йде зачистка завалів драматичного театру. В процесі окупанти упаковують знайдені тіла загиблих в пластикові мішки, тракторами та вантажівками переміщують в накопичувач в промисловій зоні в районі Нікольського шосе. Потім, за наповненням, вивозять в с. Мангуш, де насипом звалюють в 300-метрову траншею», - заявив Андрющенко.

«Зачистку» тіл виконують командировані працівники так званих «МСЧ ДНР» через відмову місцевих мешканців в участі в подібних роботах.

«Цинізму росіян немає межі. Територія скверу під драматичним театром використовувалась для кладовища солдатів нацистської Германії, тіла яких було ексгумовано та перезаховано лише у 2018-2019 роках при проведенні реконструкції. Тепер росіяни знов перетворили центр Маріуполя на кладовище», -  додав радник мера.

Бомбардування драмтеатру в Маріуполі

16 березня рашисти цинічно скинули бомбу на драматичний театр у Маріуполі. У підвалі будівлі ховалися сотні мирних мешканців.

Після того, як російські терористи скинули авіабомбу на приміщення драматичного театру Маріуполя, бомбосховище витримало удар. 

Окупанти свідомо вбили 300 людей. путінські орки знали, що в будівлі театру перебували жінки, діти та пенсіонери. Їх не зупинив навіть величезний напис діти.

У мережі з'явились кадри з дрона, на яких видно жахливий стан Донецького академічного обласного драматичного театру, зруйнованого рашистами. На відео видно, що напис «ДЕТИ», який мав би уберегти будівлю від бомбардувань, досі читається без проблем.

Нагадуємо, супутник зафіксував братську могилу в окупованому російськими військами селищі Мангуш, яке знаходиться менше ніж за 20 кілометрів від Маріуполя. У цій могилі можуть бути поховані до 9 тисяч маріупольців.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ