У Львові молодому бійцеві провели протезування. І після відновлення та реабілітації він має намір повернутися до побратимів.

Про це повідомляє пресслужба Першого ТМО Львова. 

Віталію - 26 років. Родом з Чернівців. Стати на захист Батьківщини вирішив з перших днів повномасштабного вторгнення. Через велику кількість добровольців тоді, пригадує, ледь потрапив до батальйону. 

Ногу боєць втратив 24 серпня під час наступу на харківському напрямку. 

Біля Віталія розірвався танковий снаряд – обидві ноги хлопця просічені уламками.   

Через інтенсивний обстріл ворогом побратими не змогли одразу дістатися до Віталія. Пів години без турнікета він втрачав кров в окопі. Першу медичну допомогу хлопцеві надали лише, коли зупинився “вогонь”. До найближчого госпіталю в Барвінковому Віталій потрапив через дві години після поранення – праву ногу врятувати вже не вдалося. 

У Львові фахівці менш ніж за тиждень виготовили Віталію протез. Нині хлопець на реабілітації, з ним займаються фізичні терапевти. Після відновлення Віталій повернеться на фронт. Каже, докладає максимум зусиль, аби це відбулося якомога швидше - побратими уже зачекалися. 

Протез Віталія - одного з найкращих виробників протезів у світі - німецької компанії “Ottobock”. Його виготовили завдяки мобільній майстерні протезування та комплектуючим, які  отримали від Мальтійської служби допомоги.

Читайте також у «Вголосі»: коригувальникові ракетних ударів по Яворівському полігону зачитали обвинувачення. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ