Правоохоронці затримали посадовця Волинської ОДА та його спільників, яких підозрюють у нанесенні 1,2 млн грн збитків на будівництві амбулаторій.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції Львівської області.

Так, мова йде про будівництво двох районних амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Відомо, що підозру вручили заступнику директора одного з департаментів Волинської облдержадміністрації та засновнику і керівнику товариства-генпідрядника.

За даними поліції, кошти з державного бюджету та надані під гарантії Уряду України кредитні кошти Європейського банку виділялися на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У межах цієї програми проводилося будівництво двох районних амбулаторій загальної практики сімейної медицини. 

«Під час проведення тендеру на проведення будівельних робіт перемогу отримало підконтрольне товариство. Між ним і Департаментом Волинської ОДА були укладені відповідні договори. З метою привласнення коштів до актів виконаних робіт вносилися недостовірні відомості про їх обсяги та вартість. Надалі на підставі цих документів проводилися розрахунки з генпідрядником. На момент проведення розрахунків за роботи, зазначені в актах, частина з них фактично не була виконана, частина – взагалі не виконувалася», - йдеться у повідомленні.

Так, слідство встановило, що внаслідок протиправних дій злочинців на будівництві двох амбулаторій було привласнено понад 1,2 млн грн коштів державного бюджету. Даний факт привласнення коштів підтвердив висновок експертного дослідження.

Нагадуємо, підприємець, якого підозрюють у привласнені понад 6 млн бюджетних коштів намагається зірвати тендер на ремонт лікарні ОХМАТДИТ. Зараз реконструкція найбільшої дитячої лікарні Львова, а відтак - покращення умов для її пацієнтів, є під загрозою.

Мовиться про бориславського підприємця Богдана Монастирського, який заданими системи YouControl очолює ТзОВ “Львівська теплоенергетична компанія”.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ