30 листопада близько 12:30 територією окремих районів Волинської області пронеслася грозова хмара, яку супроводжували шквальні пориви вітру швидкістю до 23 м/с і короткочасний дощ.

Поблизу смт Голоби Ковельського району, на автодорозі Н-19 Ковель  Луцьк, на проїжджу частину впали два дерева. Рятувальники за допомогою бензопил швидко розчистили шлях від повалених дерев та гілок.

Сильним вітром у смт Турійськ частково пошкоджено дах будівлі гімназії І-ІІІ ступенів (8 листів шиферу), дитячого садочка «Сонечко» (8 листів шиферу), близько 8 житлових будинків (від 2 до 6 листів шиферу), будівлі овочесховища Турійської ЦРЛ (50 листів шиферу). В селі Гароша Турійського району вітер суттєво пошкодив господарську будівлю з піноблоків на території місцевого фермерського господарства.

У селі Крижівка Рожищенського району частково пошкоджено дах будівлі ЗОШ І-ІІІ ст. (11 листів шиферу), в селі Дерно Ківерцівського району зруйновано металеву покрівлю площею 240 м кв. будівлі сільської ради та шиферне покриття житлового будинку площею 170 м кв. Частково пошкоджено покрівлі 6 житлових будинків та 3-х господарських споруд.

У Любомльському районі у смт Головно частково пошкоджено дах 2 приватних житлових будинків (по 3 листи шиферу).

У місті Луцьку рятувальники частини спеціальної пожежної техніки розкрижували повалене вітром дерево на вулиці Заньковецької, а чергова варта ДПРЧ-1 демонтувала скло віконної рами на 8-му поверсі, що її пошкодив вітер.

Станом на 09:00 1 грудня роботи з відновлення покрівель житлових будинків, адміністративних споруд та господарських будівель у більшості населених пунктів завершують.

ІА "Вголос": НОВИНИ