З 1-го червня у Львові відкрили повноцінний проїзд вулицею Шевченка, частину якої ремонтували два роки. Окрім якісної дороги водії розраховували на зменшення заторів на перехрестях. Раніше такі труднощі виникали при повороті на Левандівку при рухові з центру. Сьогодні тут зробили квазікільце.

Сьогодні ж у водіїв часто виникають нарікання на затори, що виникають на перехресті вулиць Шевченка - Ярослава Мудрого.

Як повідомляють на сайті мерії, задля зменшення заторів перед світлофорним об’єктом на перехресті вул. Шевченка – вул. Ярослава Мудрого – вул. Пстрака пропонують заборонити лівий поворот з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого. Схема, яка передбачає ці зміни, наразі знаходиться на погодженні в Управлінні патрульної поліції у Львівській області.

Відразу після запуску в робочий режим світлофорного об’єкта на перехресті вул. Шевченка – вул. Ярослава Мудрого – вул. Пстрака фахівці відділу транспортного планування та моделювання ЛКП “Львівавтодор” розпочали натурні дослідження інтенсивностей, розподілу за напрямками, довжини черг та кількості транспортних засобів, що проїжджають стоп-лінію за тривалість дозвільного сигналу світлофора. Так, значні черги на перехресті вул. Шевченка – вул. Ярослава Мудрого – вул. Пстрака зумовлені конфігурацією вулиці та трьома інтенсивними транспортними потоками – вулицею Шевченка від/до центру та вулицею Ярослава Мудрого.

«Вирішенням цієї проблеми є заборона лівого повороту з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого (встановлення на підході до перехрестя дорожніх знаків 3.23 «Поворот ліворуч заборонено»).

Таким чином з’являється можливість одночасно пропускати транспортні засоби з центру та до центру по вул. Шевченка (тобто є можливість надати авто з центру більше часу для проїзду, що в свою чергу зменшить черги та затримки). Завдяки тому, що по вул. Шевченка потоки зможуть рухатись в одній фазі руху, тривалість дозвільного сигналу по вул. Ярослава Мудрого буде збільшено, що дозволить значно зменшити транспортні затримки», – пояснюють у ЛКП «Львівавтодор».

Після погодження такої схеми організації дорожнього руху Управлінням патрульної поліції у Львівській області буде здійснено монтаж дорожніх знаків, нанесення відповідної дорожньої розмітки та перепрограмування дорожнього контролера.

Рух транспорту по вул. Шевченка в сторону центру організовано двома смугами руху, одна з них – для приватного транспорту. Після перехрестя вул. Шевченка – вул. Ярослава Мудрого – вул. Пстрака в сторону центру рух здійснюється спільною однією смугою руху. Щодо руху громадського транспорту, то він має пріоритетний проїзд завдяки смузі громадського транспорту та світлофорному регулюванні. Рух транспорту по вул. Шевченка з центру здійснюється однією спільною смугою руху. По всій протяжності вулиці організовано рух велосипедистів велосмугою та велодоріжкою.

«Вголос» писав про те, що у Львові поліція штрафує велосипедистів, що їздять по тротуару.

ІА "Вголос": НОВИНИ