Відомо, що зараз дитина лікується у львівській дитячій лікарні «ОХМАТДИТ».

Так, у дворічного хлопчика із Закарпаття, в якого вчора підтвердили поліомієліт, виявили ще й зараження коронавірусом.

Про це повідомляє видання "Суспільне".

Як розповіли у лікарні, згідно з результатами аналізів, у дитини виявили поліомієліт другого типу. Так, у хлопчика було порушення рухової функції, що є одним із симптомів захворювання даною недугою.

«Це є здичавілий вакцинний штам, такий самий виявили в дітей на Закарпатті. Тому зараз спеціалісти Закарпаття проводять епідрозслідування, де дитина могла заразитися. В Україні діє таке поняття, як епіднагляд за поліомієлітом: якщо дитина до 15 років звертається за медичною допомогою, в неї є ознаки порушення роботи м’язової системи, тобто парези чи паралічі, коли не може підняти ніжку, коли відсутні рефлекси, то лікарі з профілактичною метою беруть зразки біоматеріалів й скеровують у Київ у референс лабораторію для виявлення вірусів поліомієліту», - повідомили у лікарні.

Речниця медзакладу Ірина Березовська також повідомила, що хлопчик хворіє й на коронавірус. Однак недуга проходить у легкій формі й дитина почувається вже краще.

Як раніше писав Вголос, симптоми поліомієліту в хлопчика вперше з'явились 13 грудня, коли він перебував у одній з лікарень Львова, задля лікування іншого захворювання.

Захворювання підтвердила Регіональна референс-лабортаторія ВООЗ у фінляндській столиці Гельсінкі. Фахівці зауважують, що зразок від хворого схожий з тими, які досліджували після спалаху поліомієліту на Рівненщині восени минулого року.

ІА "Вголос": НОВИНИ