В Житомирській області місцеві мешканці поширювали у соціальних мережах російську пропаганду. Колаборантів виявили у Житомирі, Коростишеві та Бердичівському районі.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Житомирській області.

«Трійця «лайкарів руZZкого міра» значно активізувала свою інтернет-пропаганду з початком повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що жителька Житомира у соціальних мережах підтримувала російську агресію в Україну. Жінка поширювала маніпуляційні дописи російських медіа про ситуацію на фронтах. В деяких дописах вона наголошувала на «меншовартості українського народу і звеличувала «високу культуру» загарбників».

У Коростишеві чоловік поширював проросійську пропаганду і підтримував загарбницьку політику кремля у соцмережі. До того ж він проводив «агітаційну роботу» серед своїх знайомих: закликав підтримувати рф не чинити їм опір та співпрацювати із майбутньою окупаційною адміністрацією держави-агресорки.

Мешканець села в Бердичівському районі на публіку «роз'яснював» мешканцям громади про необхідність всебічної підтримки «справжнього народного лідера путіна» та основних цілей «спеціальної операції рф» в Україні.

У затриманих правоохоронці вилучили матеріали, комп’ютерну техніку та електронні пристрої, які підтверджують їхню протиправну діяльність.

Нагадуємо, Служба безпеки України затримала двох колаборантів, які підтримували рф у війні з Україною та дискредитували ЗСУ. Так, правоохоронці затримали двох чоловіків у Коростені, що на Житомирщині.

ІА "Вголос": НОВИНИ