«Укрзалізниця» тимчасово вводить обмежувальні заходи з придбання та повернення квитків, щоб не допустити спекуляцій у період новорічно-різдвяних свят — від 15 грудня до 15 січня.

Про це повідомляє прес-центр компанії.

Зокрема, діятимуть обмеження на послуги повернення квитків онлайн та оформлення групових заявок.

За даними УЗ, значна кількість квитків викуповується через Інтернет у перші хвилини відкриття продажу, а потім значна їхня частина повертається у продаж перед відправленням потяга. Це свідчить про те, що квитки гуртом викуповують для їхнього перепродажу. Щоб уникнути зловживань, з 15 грудня по 15 січня через онлайн-систему квитки можна буде лише придбати. Повернути їх можна буде у залізничній касі.

Крім того, діятимуть також обмеження щодо оформлення групових заявок на пасажирські перевезення, які, здебільшого, здійснюють туристичні фірми. В "Укрзалізниці" визначили, що в період підвищеного попиту групові замовлення квитків можна буде оформлювати лише за наявності вільних місць у додаткових потягах. Усі місця графікових поїздів будуть з’являтися для продажу у вільному доступі в онлайн-системі або у залізничних касах.

ІА "Вголос": НОВИНИ