Національне антикорупційне бюро та СБУ проводять обшуки у Міністра економіки - першого віцепрем'єр-міністра Олексія Любченка, який 2 листопада подав у відставку.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Як відомо, обшуки можуть бути пов’язані із податковою схемою («скрутками») і ухиленням від сплати податків.

Також, як повідомляють, обшуки проводять у в.о. голови Державної податкової служби Євгена Олейнікова та центральному апараті ДПС.

За інформацією «Української правди», Любченко, перебуваючи на посаді голови Державної податкової служби (квітень 2020 – травень 2021), покривав проведення так званих «скруток», коли одним компаніям повертали сплачене іншими компаніями ПДВ без достатніх для цього підстав.

Через це, держбюджет щомісяця втрачав від 2,6 млрд грн до 3,5 млрд грн. Ці слова частково підтверджує звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб.

Виявлені комісією порушення, зокрема, стосуються і періоду, коли головним податківцем був саме Любченко. При цьому його призначення до уряду відбулось через місяць після оприлюднення звіту комісії.

Нагадаємо, що Верховна Рада України хоче «замінити» низку міністрів. Зокрема мова йде про міністрів оборони, екології та економіки. Також хочуть змінити міністра інтеграції тимчасово окупованих територій. 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ