Підозрюваним у нападі на херсонську активістку Катерину Гандзюк змінили підозру. Вони уклали угоди про визнання винуватості та дали повні свідчення.

Про це «Українській правді» розповів прес-секретар Генеральної Прокуратури Андрій Лисенко.

«4 квітня 2018 року п'ятеро підозрюваних звернулися із заявами до процесуального керівника про укладення угод про визнання винуватості», — сказав Лисенко.

«Вони беззастережно визнали свою вину у скоєнні інкримінованих їм злочинів, надали правдиві, послідовні і повні свідчення про події, зокрема викривальні свідчення щодо своєї участі у злочині, а також участі в ньому інших осіб», — додав спікер ГПУ.

За словами Лисенка, після встановлення наявності достатніх доказів і підстав згаданим співучасникам злочину було змінено раніше повідомлені підозри на ч. 2 ст. 28 («Вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою»), ч. 2 ст. 121 КК України («Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також із метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого»).

Санкція статті про завдання тяжких ушкоджень передбачає покарання від 7 до 10 років позбавлення волі.

На уточнююче запитання, чи були пред’явлені нові підозри після викривальних показів ймовірних виконавців Лисенко відповів, що іншою додатковою інформацією щодо цього кримінального провадження не володіє.

Як писав «Вголос», у вівторок, 23 квітня, не відбулося заплановане слухання у справі підозрюваного в убивстві активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера.

ІА "Вголос": НОВИНИ