Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів під час обговорення нових деталей у справі Сенцова, засудженого на 20 років колонії суворого режиму в Російській Федерації. 

Нещодавно у мережі з'явились нові протоколи допитів Геннадія Афанасьєва, який давав свідчення проти Олега Сенцова і низки інших активістів. Афанасьєв розповів, що Сенцов нібито брав участь у підпалі будинку лідера КПУ Петра Симоненка в Гореничах у 2014 році.

«Сенцова можна по-різному сприймати. Людина готувала підпали та вибухи: для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм. І час покаже, хто має рацію», – заявив Мураєв.

Він також вважає, що заяви Афанасьєва, що той давав свідчення під тиском Кремля, є брехнею, і Сенцова «здали» навмисно.

«Після Савченко провладна коаліція починає битися і формувати новий образ бійця з режимом сусідньої країни», – додав нардеп.

Нагадаємо,  7 червня голова Європейської ради Дональд Туск закликав лідерів Європейського Союзу та «Великої сімки» (G7) підтримати звернення Європейської кіноакадемії у справі українського кінорежисера, засудженого під час політичного процесу у Росії до 20 років ув'язнення Олега Сенцова, який голодує у російській колонії.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в РФ Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських політв'язнів. 

Політв'язень Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

У світі стартувала глобальна акція на підтримку українського політв'язня Кремля Сенцова: #SaveOlegSentsov. Згодом він закликав «людей на волі» не голодувати в його підтримку.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ