Направляють додаткові кораблі та винищувачі. Відповідно, так в Альянсі хочуть посилити сили для стримування та оборони союзників від можливої агресії Росії щодо сусідніх країн.

Відповідне повідомлення опубліковане на сайті НАТО.

«Я вітаю союзників, які виступили за надання додаткових сил НАТО. Ми продовжуватимемо вживати всіх необхідних заходів для захисту та оборони наших союзників, у тому числі шляхом посилення східного фронту Альянсу. Ми завжди будемо реагувати на будь-яке погіршення нашого безпекового середовища, в тому числі шляхом посилення нашої колективної оборони», — цитує пресслужба Альянсу генерального секретаря Єнса Столтенберга.

Зазначимо, що мова йде про посилення присутності Північноатлантичного альянсу в Литві, Болгарії, Румунії, а також у Балтійському морі.

Таким чином, Данія відправляє фрегат у Балтійське море і збирається направити до Литви чотири винищувачі F-16 для підтримки давньої місії НАТО з патрулювання повітряного простору в регіоні.

Іспанія відправляє кораблі для приєднання до військово-морських сил НАТО та розглядає можливість відправлення винищувачів до Болгарії.

Франція висловила готовність ввести до Румунії війська під командуванням НАТО.

Також Нідерланди з квітня направлять до Болгарії два винищувачі F-35 для підтримки діяльності НАТО з патрулювання повітряного простору в регіоні, а також приготують один корабель та наземні підрозділи для сил реагування НАТО.

До слова, «Вголос» писав, що президент Штатів Джо Байден розглядає можливість розміщення кількох тисяч американських військових, а також кораблів і авіації у Балтії та Східній Європі.

ІА "Вголос": НОВИНИ