Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ознак деескалації з боку РФ, у зв'язку з відведенням частини російських військ від кордонів України, поки немає. Він закликав Москву «перестати готуватися до війни» та «відійти від краю прірви».

Про це повідомляє Reuters.

«Поки що ми не бачили жодних свідчень деескалації. Є сигнали з боку Москви про те, що дипломатичні зусилля мають продовжуватися. Це дає підстави для обережного оптимізму», - сказав Столтенберг.

Разом з тим генсек НАТО назвав нинішню ситуацію «найсерйознішою безпековою кризою, з якою стикалась Європа за останні десятиліття».

«Росія накопичила безпрецедентну з часів »холодної війни« військову силу в Україні та навколо неї. Тепер усе готове до нового нападу. Але Росія ще має час відступити від прірви, перестати готуватися до війни і почати працювати над мирним рішенням», - резюмував Столтенберг.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що в Міноборони РФ заявили, що війська південного та західного військових округів, які межують з Україною, почали повертатись у місця постійної дислокації.

Згодом, глава українського МЗС відреагував на заяву російського Міноборони. Він зазначив, що тепер в України є правило: побачимо — повіримо.

“З Російської Федерації постійно лунають різні заяви, тому у нас вже є правило: не «почуємо, тоді повіримо», а «побачимо, тоді повіримо». Побачимо відведення — повіримо у деескалацію”, — відповів дипломат.

ІА "Вголос": НОВИНИ